Novinky
Myslete v Klidu na jiné věci ;-)

Nově na čepu 10° Antonín z pivovaru Primátor

Plnosladové výčepní pivo ANTONÍN, jehož základem je slad dvou odrůd Malz a Bojos, vhodných pro český typ piva. Hořkost piva obstarávají chmele Žatecký poloraný červeňák a Sládek, a samozřejmě nutno vyzdvihnout i vynikající vodu z Adršpašsko-teplické pánve. Zvolený technologický postup, vaření na tři rmuty, dává pivu výraznou sladovou plnost, přidávání chmele během varu na třikrát pak intenzivní chmelovou hořkost a vůni s dlouhodobým dozníváním

Opět na čepu Sedmý schod z žateckého pivovaru :-)

Vlajková loď z produkce žateckého pivovaru. Vyrobeno speciálním výrobním procesem, tzv. za studena chmelené, vybranou odrůdou žateckého chmele (žatecký poloraný červeňák, Premiant, Sládek, Vital, Rubín, Kazbek) . Pivo tmavě zlaté až jantarové barvy, plné chuti s vyšší hořkostí a výraznou vůní žateckého chmele. Vhodné k těžším a mastnějším jídlům, především k pokrmům z vepřového masa. Skvělé jako digestiv po jídle, nebo jako chmelový "lék" před spaním.

30.4 a 1.5 máme zavřeno


Prodloužíme si víkend pro nutnou péči o náš restaurant.

Uvidíme se po spálení všech čarodejnic a rozloučením se s letošní krásnou zimou.

Díky a nashledanou :-)

Polotmavý Klostermann na čepu

Vyznačuje se plností,řízem a výrazným chmelovým aroma. Mírně nasládlé, karamelové chuti. Je vyroben ze světlého českého sladu ve směsi s bavorským, karamelovým a barvícím a z žateckého chmele.

Zahrádka otevřena :-)

Těšíme se na Vás na nově otevřené zahrádce ve vnitrobloku :-)

Dnes jsme narazili Sedmý schod z žateckého pivovaru :-)

Vlajková loď z produkce žateckého pivovaru. Vyrobeno speciálním výrobním procesem, tzv. za studena chmelené, vybranou odrůdou žateckého chmele (žatecký poloraný červeňák, Premiant, Sládek, Vital, Rubín, Kazbek) . Pivo tmavě zlaté až jantarové barvy, plné chuti s vyšší hořkostí a výraznou vůní žateckého chmele. Vhodné k těžším a mastnějším jídlům, především k pokrmům z vepřového masa. Skvělé jako digestiv po jídle, nebo jako chmelový "lék" před spaním.
Narazili jsme pro Vás Dobrušskou 11

FILTROVANÝ SVĚTLÝ LEŽÁK

Alk.: 4,4 % obj.

  • tradiční český světlý ležák
  • vyznačující se plnou sladovou chutí a lahodnou hořkostí
  • pivo s jemným řízem a dobrou pěnivostí
  • jednostupňově filtrováno křemelinovou filtrací

Muderlant z pivovaru Dobruška

13% SPECIÁLNÍ POLOTMAVÉ NEFILTROVANÉ PIVO

Alk.: 5,2 % obj.

  • polotmavé speciální pivo, vařené ze tří druhů sladů
  • původně uvařené jako speciál pro Den otevřených dveří 2013, z důvodu velkého zájmu bylo zařazeno do stálé nabídky
  • příjemná plná chuť sladu a karamele doplněná střední hořkostí
  • pivo s bohatou pěnou a středním řízem
  • patrný zákal způsobený přítomností pivovarských kvasinek

Hendrych z pivovaru Vrchlabí

A máme ho zpátky! Opravdu výborná hořká jedenácka je znovu na čepu!

Opět na čepu Sváteční polotmavý ležák ze Cvikova

Opět máme na čepu sváteční polotmavý ležák, ktery se vaří ze tří druhů sladů - plzeňského, bavorského a karamelového, klasickou dvourmutovou technologií. Každý ze sladů předává pivu něco jiného. Plzeňský slad tvoří základní chuťovou osnovu, bavorský zvyšuje vnímání plnosti piva a slad karamelový dokresluje příjemně hořkou chuť vícestupňového polotmavého piva. Jemná hořkost dává vyniknout sladovým tónům piva. Pivo kvasí spodním kvašením v otevřené spilce při teplotě 13,5 °C, následuje dlouhé zrání v ležáckém tanku při 2°C.Při správném natočení je pivo pokryto vysokou pěnou se slabým karamelovým nádechem, zaujme i svojí jantarovou barvou.

Krásné Vánoce

Za všechny tady v Klidu po práci Vám chceme popřát krásné Vánoce a Nový rok a hlavně ten klid :-)

Jinak my si Svátky také chceme užít a budeme mít od 23.12 2017 do 1.1 2018 zavřeno.

Těšíme se na vás v novém roce.

Váš Klid po práci

V Pátek 24.11 přijďte na rybí polévku, smaženého kapra a náš bramborový salát!

Nově máme na čepu sváteční polotmavý ležák, ktery se vaří ze tří druhů sladů - plzeňského, bavorského a karamelového, klasickou dvourmutovou technologií. Každý ze sladů předává pivu něco jiného. Plzeňský slad tvoří základní chuťovou osnovu, bavorský zvyšuje vnímání plnosti piva a slad karamelový dokresluje příjemně hořkou chuť vícestupňového...

K příležitosti výročí 560 let od založení pivovaru Hubertus byl vytvořen nový hořký ležák L. P. 1457, jehož receptura vychází z tradičních postupů vaření piva v Kácově. Pivo se vyznačuje především intenzivnější hořkostí a chmelovou vůní, kterých jsme dosáhli zvýšením dávky chmele při druhém a třetím chmelení. Zvýšenou dávkou chmelů Žatecký poloraný...

Již delší dobu Vám nabízíme čerstvě praženou kávu z malé pražírny Šarlot. Kávu objednáváme dvakrát týdně v malých baleních a meleme ji před každým vařením, proto je vždy čerstvá. Na tento týden pro Vás máme Brazilskou Cerrado Dulce (Arabica) a rádi Vám ji uvaříme i s sebou!!! CERRADO DULCE má velmi malou kyselost, vulkanickou pěnu, výbornou hutnost...

Dnes jsme pro Vás narazili vedle Kácovské 10° také polotmavý Hubertus také z pivovaru na řece Sázavě. Kácovský pivovar patří mezi klasické pivovary, které vaří pivo z českého sladu, žateckého chmele a pramenité čisté vody, dvourmutovým způsobem vaření s hlavním kvašením na spilce a dokvášením v ležáckých sklepích.

ECO krabičky

22.11.2016

Uvědomujeme si odpovědnost k životnímu prostředí a od úterý 22.11.2016 přechazíme u jídel s sebou na boxy z třtinového papíru, které jsou 100% biologicky rozložitelné a kompostovatelné ;-)