Sváteční 13° z pivovaru Cvikov

15.09.2017

Nově máme na čepu sváteční polotmavý ležák, ktery se vaří ze tří druhů sladů - plzeňského, bavorského a karamelového, klasickou dvourmutovou technologií. Každý ze sladů předává pivu něco jiného. Plzeňský slad tvoří základní chuťovou osnovu, bavorský zvyšuje vnímání plnosti piva a slad karamelový dokresluje příjemně hořkou chuť vícestupňového polotmavého piva. Jemná hořkost dává vyniknout sladovým tónům piva. Pivo kvasí spodním kvašením v otevřené spilce při teplotě 13,5 °C, následuje dlouhé zrání v ležáckém tanku při 2°C.Při správném natočení je pivo pokryto vysokou pěnou se slabým karamelovým nádechem, zaujme i svojí jantarovou barvou.

Sváteční 13° z pivovaru Cvikov

Nově máme na čepu sváteční polotmavý ležák, ktery se vaří ze tří druhů sladů - plzeňského, bavorského a karamelového, klasickou dvourmutovou technologií. Každý ze sladů předává pivu něco jiného. Plzeňský slad tvoří základní chuťovou osnovu, bavorský zvyšuje vnímání plnosti piva a slad karamelový dokresluje příjemně hořkou chuť vícestupňového polotmavého piva. Jemná hořkost dává vyniknout sladovým tónům piva. Pivo kvasí spodním kvašením v otevřené spilce při teplotě 13,5 °C, následuje dlouhé zrání v ležáckém tanku při 2°C.Při správném natočení je pivo pokryto vysokou pěnou se slabým karamelovým nádechem, zaujme i svojí jantarovou barvou.